i-STAT rendszer – hordozható kézi vérgázanalizátor készülék | hyppolabor

i-STAT rendszer
hordozható kézi vérgázanalizátor készülék

AbbottAz i-STAT rendszer egy hordozható kézi vérgázanalizátor készülék, amely laboratóriumi minőségű vizsgálati eredményeket szolgáltat az intenzív osztályoknak – így akkor és ott hozhat döntéseket, ahol és amikor szükség van rá.

Mire elegendő 2 perc?
Mire elegendő 2 perc?

A vérvételt követően már akár 2 perc alatt laboreredményekhez juthat.

Nem több mint 2 vércsepp?
Nem több mint 2 vércsepp?

Az i-STAT rendszer egyszer használatos kazettái már akár 2 csepp
vérmintából is elvégzik az elemzést.

Teljes labor a tenyerében?
Teljes labor a tenyerében?

Igen, bármennyire is hihetetlen, a készülék súlya nem több mint 636 g,
míg mérete csupán: 7,68 x 23,48 x 7,24 cm.

„Kritikus helyzetekben minden perc számít amit a beteg mellett tölthet a
csapatával.”

 • Az i-STAT révén az intenzív osztály személyzete végig a beteg mellett maradhat, betegközpontú ellátást nyújthat és fokozhatja a teljesítményt.
 • Az i-STAT használatával megerősítheti a beteg biztonságát, mivel kevesebb vért kell felhasználnia.
 • Az egyszerre sokoldalú és hordozható i-STAT rendszer magába foglalja az intenzív osztályok által leggyakrabban igényelt vizsgálatokat, a laktáttól kezdve a véralvadáson át a troponinig.
 • Az i-STAT laboratóriumi minőségű vizsgálati eredményeket szolgáltat, így döntései során bátran támaszkodhat rá
 • Az i-STAT kimutathatóan gyorsabban szolgáltat vizsgálati eredményeket, mint az asztali rendszerek és a központi laboratórium.
 • Az intenzív osztályok valós tapasztalatai alapján elmondható, hogy az i-STAT használatával rövidebb ideig tart a gépi lélegeztetés, valamint csökken a bennfekvési idő (LOS).
 • Az i-STAT rendszer lehetővé teszi az eredmények kórházi informatikai rendszerekbe történő zökkenőmentes feltöltését, ezáltal biztosítva, hogy a pontos adatok bekerüljenek az elektronikus betegrekordba (EMR).

 • Kontrollmérési lehetőség (QC)
 • QC mérések gyakoriságának meghatározása
 • Személyre szabható mérési tartományok
 • Pozitív betegazonosítás

VIZSGÁLATOK

Az i-STAT-tal széles körű vizsgálati paletta érhető el egyetlen felületen, beleértve azokat a vizsgálatokat, amelyeket a leggyakrabban használnak a sürgősségi osztályon:

Egy szerűen és
hatékonyan Az i-STAT-tal széles körű vizsgálati paletta érhető el egyetlen felületen, beleértve azokat a
vizsgálatokat, amelyeket a leggyakrabban használnak a sürgősségi osztályon:

Image title

Your subtitle here

EGY TELJES LABORANALIZÁTOR FELSZERELÉSE EGYETLEN KAZETTÁBA SŰRÍTVE

Az i-STAT rendszer egyszer használatos kazettáit arra tervezték, hogy csökkentsék az egyéb automatizált rendszereken tapasztalt problémákat a nem megfelelő és/vagy alvadt minták esetében.

 • Minden egyes i-STAT kazettában vegyérzékeny bioszenzorok találhatók egy specifikus analitokra kiképzett szilíciumchipen
 • A mintaintegritás, a szenzorok és a folyadékok minőségellenőrzése automatikusan történik minden egyszer használatos i-STAT kazetta esetében, biztosítva a megbízhatóságot és a reprodukálhatóságot
 • Igény esetén kontrollmérésre van lehetőség

Minden kazetta bioszenzorok egyedi kombinációjával rendelkezik, így széles körű vizsgálatok elvégzésére alkalmas: Automatikusan ellenőriz több mint 150 tényezőt, mint például a buborékokat, alvadt mintákat és kalibrációs folyadék áramlását, ezzel biztosítva a magas színvonalú és konzisztens eredményeket.

i-stat cartridge
Kérdése van? Szívesen segítünk:

LEGYEN MAGABIZTOS AZ i-STAT-TAL

Az i-STAT rendszer ACT tesztje az első, ami az alvadást biokémiai módszerrel vizsgálja. A hagyományos mechanikai ACT tesztekkel szemben az i-STAT rendszer a trombin szubsztrátok átalakulását elektrokémiai úton észleli, mely segítségével meghatározza az ACT-t.
Az i-STAT rendszer jelentősen le tudja csökkenteni a teszteléshez szükséges vér mennyiségét:

 • Minimalizálja a tesztelés előtti és közbeni minta alvadás veszélyét
 • Egyetlen kazettában több paraméter is meghatározható

Az i-STAT rendszer egyszer használatos kazettáinak köszönhetően lecsökkenthető a preanalitikai hibák lehetősége. A mintaintegritás, a szenzorok és a folyadékok minőségellenőrzése automatikusan történik minden egyszer használatos i-STAT kazetta esetében, biztosítva a megbízhatóságot és a magasfokú teljesítményt.

A VÉRGÁZOK TESZTELÉSÉNEK VALÓS FOLYAMATA

Amennyiben hiányos a műtő személyzete egy szív- és érrendszeri műtét (CVOR) során, annak komoly következményei lehetnek a betegre nézve.5 Így ajánlott az altatóorvos mellé kijelölni egy tapasztalt asszisztenst a műtét teljes hosszára. (1)

Az algoritmusok, amelyek abban segítenek, hogy a beteg állapotának romlását megakadályozzák, általában két embert igényelnek.

Vészhelyzet esetén egy aneszteziológus nehezen tudná követni ezeket az algoritmusokat, ha egyedül van. (2)

Egy szívrendszeri műtét során a vérgáz vizsgálatok közben az aneszteziológus asszisztensnek több tényezővel kell megbirkóznia:

 • Emberi késedelmek a műtőtől az asztali analizátorig megtett út során
 • Időbeli kiesések az asztali készülék kalibrálása következtében (3)
 • Analizátor erőforrások hiánya a rendszeres karbantartások miatt (3)
 • Nem várt időbeli kiesések az asztali analizátornál, ha a mintát a központi laboratóriumba kell küldeni (4)
 • Az asztali analizátorokkal végzett vérgáz vizsgálatok során a beavatkozás teljes idejének 20%-a alatt hiányos a műtő személyzete (5)
i-stat

(1) RCOA. Guidelines for the provision of anaesthetic services. (Útmutató a megfelelő érzéstelenítéshez.) Anaesthesia services for intra-operative care 2014. (Érzéstelenítés a szervi műtétek során 2014) Elérhető: www.rcoa.ac.uk/gpas 2014. Hozzáférés ideje: 2015. július. (2) Management of hypoxia during anaesthesia (A hypoxia kezelése érzéstelenítés során). Elérhető: http://www.e-safe-anaesthesia.org/e_library/13/Management_of_hypoxia_during_ anaesthesia_Update_2009.pdf. Hozzáférés ideje: 2015. július. (3) Falter F. Benefits of handheld diagnostics in the CVOR (A hordozható diagnosztikai gépek előnye a műtőkben). Point-of-care vizsgálati melléklet, HHE 2015. Elérhető: http://www.hospitalhealthcare.com/ supplements. Hozzáférés ideje: 2015. augusztus. (4) Rooney KD és Mackay IF. A point-of-care vizsgálat csökkenti a szepszises páciensek laktáteredményeinek feldolgozási idejét. 2015-ös poszterprezentáció. (5) Az összehasonlítás alapjául laktátvizsgálat szolgált.

i-stat
Lépések

Integráció

Az i-STAT rendszer lehetővé teszi az eredmények kórházi informatikai rendszerekbe történő zökkenőmentes feltöltését, ezáltal biztosítva, hogy a pontos adatok bekerüljenek az elektronikus betegrekordba (EMR).

i-stat integráció

MÁR BIZONYÍTOTT…

MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSEGÜGYI KÖZPONT MH EK Honvédkórház Gyakorló Kórház szakvélemény

MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSEGÜGYI KÖZPONT
MH EK Honvédkórház Gyakorló Kórház

Tárgy: Szakvélemény

Abbott i-STAT POCT készülékről

Osztályunkon a fenti eszközt kipróbáltuk. Használata egyszerű, bárki számára könnyen elsajátítható. A minta vételtől számítva gyors eredmény várható, mely összehasonlítva más nem kézi POCT készülékekkel eltérést nem mutat. Használata elsősőrban a prehospitális szakban javasolt, tekintettel méretére és hordozhatósága. A prehospitális szakban fontos diagnosztikus segítség az anyagcsere katasztrófával bíró súlyos sérült, szeptikus betegek esetében.

Budapest, 2018.08.08.

Dr. Zacher Gábor c. egyetemi docens
centrumvezető főorvos

i-STAT rendszer – hordozható kézi vérelemző készülék

Kiadványok

Bővebb infórmációért letöltheti az alábbi kiadványokat, illetve írásban és telefonon szívesen állunk rendelkezésére.

i-STAT rendszer hordozható kézi vérgázanalizátor készülék
i-STAT rendszer hordozható kézi vérelemző készülék

Kérdése van? Szívesen segítünk:
Top